top of page

Over Marian

Ik nam deel aan ademlessen bij Petra Bodnik (Düsseldorf). Daar heb ik de verbinding tussen adem, lichaam en klank leren kennen en verder leren gebruiken als basis van het zingen. De lessen van Ronald Klekamp zijn hierbij een enorme inspiratie.

website3.jpg

Ik heb mijn opleiding gehad aan het Conservatorium Groningen bij Jitske Steendam en ik ben afgestudeerd als Uitvoerend en Docerend Musicus. Daarna heb ik lessen gevolgd bij  Ann Monoyios in Parijs.

Tot op heden word ik gecoacht door Ronald Klekamp in Haarlem. Ik vind het belangrijk om mijn eigen zingen blijvend onder de loep te nemen en op die

manier mijn zingen en ook mijn lesgeven te blijven voeden.

Naast het lesgeven ben ik ook aktief als zangeres.

Ik heb veel concerten gegeven als solist bij kooruitvoeringen en in kleine ensembles, met muziek vanaf Middeleeuwen tot heden.

Ik ben als sopraansolist vaak te beluisteren in Bachcantates (o.a. Grote Kerk Leeuwarden, Nieuwe Kerk Groningen, www.cantatediensten.nl). 

Ook neem ik deel aan het Ensemble voor Middeleeuwse Muziek Super Librum.(www.superlibrum.nl)

Wij maakten een aantal buitenlandse tournees (Italië, Zwitserland) en enkele cd-opnames, en voerden ook muziek uit n.a.v. compositieopdrachten (o.a. Douwe Eisenga, Arnold Veeman, Peter Lunow)

Super-Librum--Lutherse-Kerk-04-10-2015.j

Super Librum

pr-foto-duoabrazzo.png

Duo Abrazo

Met gitarist Rob Nijboer vorm ik Duo Abrazo. Wij voeren programma’s uit met veel Spaans-klassieke en Zuidamerikaanse muziek, maar ook met Renaissancerepertoire (b.v.liederen van Dowland) 

(www.robnijboer.com

bottom of page