top of page

Zangles

Al meer dan 25 jaar geef ik met heel veel plezier zangles, zowel in mijn privépraktijk als verbonden aan Vrijdag in Groningen.

Ik geef les aan absolute beginners, maar ook aan gevorderden en professionals.

Zingen is mijn grote passie en fascinatie en ik help je graag om met nog meer gemak en plezier te zingen!

 

Er kunnen heel veel redenen zijn om aan zangles te beginnen:

  • Je wilt er achter komen of je kunt zingen en wat jouw mogelijkheden zijn

  • Je zingt in een koor en hebt wat technische ondersteuning nodig.

  • Je wilt je voorbereiden op een auditie

  • Je zingt graag solo en wilt je daarin nog verder ontwikkelen

  • Je hebt vaak last van je stem bij spreken en zingen

  • Je wilt bezig zijn met muziek, je lijf, je adem en daarin ontdekken wat goed voor je werkt

  • Etc.

 

Ik pas mijn lessen aan aan de wensen die je hebt. Ik heb veel muziek en kan je aan de piano begeleiden, maar je kunt ook altijd zelf muziek meenemen. In het klassieke repertoire ben ik het meest thuis, maar andere genres kunnen ook aan bod komen.

Ik vind het belangrijk om in een ontspannen en vriendelijke atmosfeer les te geven, zodat je je op je gemak voelt om te leren. Samen aan je zingen werken kan dan een boeiende reis zijn.

Neem een GRATIS PROEFLES

Het is ook mogelijk om je met zijn tweeën of met een klein groepje aan te melden. Eveneens kun je je als vocaal ensemble laten coachen, ook in een eenmalige workshop

Ervaringen

“Ik ga als een schorre kraai naar binnen, en 3 kwartier later kom ik als een zanglijster weer naar buiten!  Marian heeft wel duizend verschillende manieren om je iets uit te leggen, en ze gaat door tot het kwartje valt. Ze is altijd positief, daardoor voel je je vrij om alle registers open te trekken.”

Annelies (36)

“Een aantal jaar geleden ben ik opnieuw begonnen met zingen in een koor, nadat ik dat als kind ooit had gedaan. Ik merkte na repetities dat ik last van mijn stem kreeg; het was duidelijk dat mijn techniek niet goed was.

De afgelopen jaren heeft Marian mij geholpen mijn stem op een goede manier te gebruiken, en heeft mij veel geleerd over interpretatie. Ook na 8 jaar volg ik nog steeds met veel plezier haar lessen.”

(Alard, 44 jaar)

“In voorbereiding op een sopraansolo in een uitvoering heb ik Marian om hulp gevraagd. Ze helpt mij met het versterken van mijn zangtechniek en geeft me tips die me helpen de puntjes op de i te zetten. Marian stelt je op je gemak en ik heb dan ook veel plezier in de lessen!”

Zola (21)

Zangles-marian.jpeg

“Ik zing al jaren maar wilde op een bepaald moment structureel op les. Een zangvriendin heeft me Marian aanbevolen, met de woorden ‘bij Marian krijg je geen psychologisch gezaag aan je ziel, maar heel goed technisch advies’. Dit is ook helemaal waar gebleken, met ook nog een hoop gezelligheid erbij.”

Eleanor (44)

 

“Ik ben aan zangles begonnen omdat ik ineens plezier kreeg om op de Cantorij te zingen en vond dat ik toch nog wel wat begeleiding nodig had qua stemvorming en ademtechniek. Ik heb Marian hiervoor benaderd en had gelijk een klik met haar. Ik merk dat ik mijn stem beter gebruik en mijn ademhaling beter ga beheersen.”

Wieger (60)

 

“Ik ben opnieuw begonnen met zanglessen op mijn 57ste, na een "zangpauze " van ongeveer 23 jaar. Ik geniet van de lessen. Marian geeft op een rustige en verfijnde manier les en ik ga altijd blij naar huis. Alle aspecten van de klassieke zang komen in de lessen tot hun recht."

Annemarie (64)

bottom of page